Crea sito

TEMPLUL CORICANCHA DIN CUZCO

Cum stiau Incasii despre Nibiru


Cei care au urmarit in ultimii ani articolele mele cu privire la teoria lui Sitchin, stiu ca m-am ocupat mult de contactul dintre civilizatia sumero-akkadiana si cea meso-sudamericana. De multe ori am atins aceasta tema in articolele semnate de mine, oferind analize aprofundate cu referire la descoperirile arheologice ce ilustreaza dovezile acestui contact, si identifica divinitatile sumeriene Ningishzidda si Ishkur cu divinitatile de peste ocean Quetzalcoatl si respectiv Viracocha.

Ocazional insa am subliniat in interventii pe anumite forum-uri ca pe langa cunoscutele situri Machu Pichu, Titicaca, Teotihuacan si altele de acest gen, mai sunt si altele mai putin cunoscute ce dezvaluie chiar mai multe informatii despre aceasta legatura dintre lumea veche si cea noua.

Din punctul meu de vedere cel mai important caz il reprezinta o tablita ce se gaseste in templul Inca dedicat cultului Zeului Soare, Inti, ce consider a fi una din denumirile tarzii ale lui Viracocha.

Pentru cei ce nu stiu, Coricancha a fost poate cel mai important templu din Cuzco, in Peru, despre care se povesteste ca atunci cand spaniolii au ajuns la el l-au gasit plin cu aur. Pana si podelele erau acoperite de lamele si foite de aur foarte fin.

Acest aur a fost aproape in intregime folosit de Incasi drept rascumparare pentru eliberarea conducatorului lor, Atahualpa, iar restul a fost pradat de spanioli. O mare parte din el a fost topit pentru a fi trimis apoi in patrie, o alta parte a fost pradat si ascuns din lacomie personala.


Insa pe un zid al templului Coricancha se afla o tablita a carei importanta, din punctul meu de vedere, a fost subapreciata.

Este ceea ce se poate vedea in imaginea de mai jos.


Aceasta tablita a fost analizata pe scurt de Zecharia Sitchin in lucrarea sa intitulata Regatele pierdute, text pe care vi-l recomand. In cadrul acestui articol as vrea sa fac un rezumat al chestiunii si sa demonstrez cum, din punctul meu de vedere, aceasta tablita contine 2 informatii foarte importante: confirmarea faptului ca inca din antichitate erau cunoscute 1) toate planetele sistemului solar, 2) existenta planetei Nibiru.[descarca articolul de pe AICI]