Crea sito

EXPLICATII SUMARE REFERITOARE LA SIGILIUL VA243


In acest articol as dori sa ofer pe scurt cateva raspunsuri la principalele critici aduse teoriei lui Sitchin, in legatura cu interpretarea data de acesta sigiliului acadian VA243.Obiectie:

Soarele ilustrat in VA243 nu este soare deoarece soarele reprezentat de Shamash, era reprezentat intotdeauna in acelasi fel


Raspuns:
Nu este adevarat, soarele (Shamash) este reprezentat in cel putin 2 moduri diferite in gliptica, iar Shamash este insotit de cel putin 4 tipuri de reprezentare, unele mai elaborate, altele mai putin. Cateva exemple pot fi vazute aici:


http://en.wikipedia.org/wiki/File:Cylinder_seal_Shamash_Louvre_AO9132.jpg
http://www.ezida.com/kudurruhaut.htm
http://www.sacred-texts.com/ane/mba/img/24800.jpg


Obiectie:
Cele din jurului soarelui nu sunt planete ci stele


Raspuns:
Improbabil, ar fi vorba despre 11 stele de diferite dimensiuni ce ar avea o oarecare relatie cu o stea mai mare (tinand cont ca sunt dispuse in jurul acesteia). In plus cele doua sisteme 'duble' identifica planeta si satelit. In general cei ce sustin ca ar fi vorba despre stele se bazeaza pe faptul ca pe alte sigilii sumeriene exista globuri ipotizate a fi stele, asadar 'stelele' de pe VA243 se bazeaza pe alte ipoteze. In plus de ce s-ar reprezenta 11 stele sub forma de globuri si una singura cu raze?
[descarca articolul de pe AICI]